dilluns, 28 de juliol del 2014

1r Volt Oligotòxic‏. En l’energia també volem decidir!

El cap de setmana del 26, 27 i 28 de setembre d'enguany la xarxa per la sobirania energètica organitza el 1er Volt Oligotòxic arreu de Catalunya per visitar conjuntament les instal·lacions energètiques més agressives del territori i per conèixer els nous indrets amenaçats per l'actual model energètic i urbanístic devastador.

El tour s'ha batejat així ja que aquestes instal·lacions pertanyen o estan promocionades per les grans empreses energètiques transnacionals, Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, Repsol,... A l'oligopoli li interessa perpetuar aquest sistema fòssil-nuclear controlat per elles mateixes i frenar tant com pugui l'avanç de les energies renovables descentralitzades, cooperatives i ciutadanes.

Com a parada positiva i esperançadora es visitarà la planta de biogàs que la cooperativa Som Energia té a Torregrossa (Pla d'Urgell).

El recorregut del 1er Volt Oligotòxic començarà a les Terres de l'Ebre, passarà pel Camp de Tarragona, les Terres de Ponent, la Plana de Vic, la Garrotxa i finalment acabarà a les comarques nord-orientals.

Per descobrir a fons l'activitat i apuntar-vos al bus que surt divendres 26 des de Barcelona podeu visitar el web: http://xse.cat/volt-oligotoxic

Una parada obligada en el 1er Volt Oligotòxic serà a les proximitats de la central nuclear de Vandellòs (Baix Camp), representant la toxicitat màxima per excel·lència d'aquest sistema irracional de producció elèctrica. Aquesta parada serà una prèvia a la manifestació antinuclear convocada pel proper diumenge 19 d'octubre a Vandellòs en el marc de la Campanya pel 25è aniversari de l'accident a Vandellòs I.

https://mapsengine.google.com/map/u/0/edit?mid=zT_Dm-Pv4m8g.k0G97aS_6yXY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada