dimarts, 9 de setembre del 2014

Campanya 25 anys de l'accident de Vandellòs I a Girona, Figueres i Celrà

El proper 19 d’octubre de 2014 es compliran 25 anys de l’accident de la central nuclear de Vandellòs I que ha estat fins ara l’accident nuclear més greu de l’Estat Espanyol i un dels més importants de l’Europa Occidental. Fa uns mesos es va iniciar la campanya “25 anys accident de Vandellòs I” que vol fer un exercici de memòria perquè un succés com aquell no torni a passar i recordar que el tancament de la central va ser fruit d’una onada de mobilitzacions socials (que contestaven les manipulacions de l’empresa i dels representants dels interessos nuclears) utilitzant el lema: “Tanquem les nuclears, la primera Vandellòs”.

En el marc d'aquesta campanya, el Grup antinuclear de les comarques gironines exposa a la Facultat de Lletres de la UdG (del 22 al 26 de setembre) i a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (del 29 de setembre al 3 d'octubre), 10 plafons per explicar la història de l'accident i tot allò que té a veure amb l'energia nuclear. L'exposició ha estat realitzada per la campanya "25 anys de l'accident de Vandellòs I" i Ecologistes en Acció.

A banda, i com a inici de l'exposició es farà una xerrada el dilluns 22 de setembre a les 19:00h. a la Sala de Graus de la facultat de lletres de la UdG per donar a conèixer la campanya, l'exposició, i anunciar la manifestació del proper 19 d'octubre al davant de la central Vandellòs II.

També es farà un recordatori de la jornada sobre el decreixement del dia 24 de setembre a la mateixa facultat.

L'exposició també es podrà veure a la jornada contra la MAT del dissabte 4 d'octubre a Celrà.

Us hi esperem a tots i totes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada