dilluns, 30 de gener del 2012

Comencen a programar-se activitats per l'aniversari de la catàstrofe de Fukushima

Réseau "Sortir du nucléaire" prepara una gran cadena humana pel diumenge 11 de març des d'Avinyó fins a Lió, un total de 235 Km. Traduïm la seva convocatòria.
A casa nostra també s'estan preparant activitats que anunciarem el més aviat possible.


Si vols col·laborar amb els actes de l'11 de març a Girona vine el dijous 9 de febrer a les 19:30h. al bar "La Pedra" de Girona o envia'ns un correu a comarquesgironinesantinuclears@gmail.com.


L'11 de març de 2012, actuem junts per sortir de l'energia nuclear!
Amb uns enormes mitjans financers, el lobby nuclear francès ha engegat una gran ofensiva per a desacreditar la perspectiva d'una sortida nuclear francesa. Amb l'objectiu d'impedir que es qüestioni el sistema energètic francès a les eleccions 2012, la indústria nuclear intensifica les seves intervencions en els mitjans de comunicació.
L'11 de març de 2011 va començar la terrible catàstrofe nuclear de Fukushima. A dia d'avui, els reactors que es van trencar continuen exposant a milions de japonesos a la radioactivitat i continuen contaminant el país sencer per a milers d'anys.

Un any després, l'11 de març de 2012, hem de reaccionar i denunciar el risc de catàstrofe nuclear a França mateix i per afirmar totes juntes que «sortir de l'energia nuclear és possible!». Altres països europeus ho estant fent, aleshores perquè no nosaltres? Reaccionem i manifestem la nostra solidaritat amb el poble japonès i amb les seves generacions futures sacrificades.

Fem una gran cadena humana des de Lió fins a Avinyó. A la regió més nuclearitzada d'Europa.
Una gran majoria de francesos desitja l'abandó de l'energia nuclear. Però amb els vots no n'hi haurà prou per forçar als nostres governants a començar la tan necessària transició energètica, que ens alliberi de la nostra dependència a l'energia nuclear i als combustibles fòssils.
És sortint al carrer, amb mobilitzacions de desenes de milers de persones, que els alemanys han aconseguit una decisió de sortir de l'energia nuclear d'aquí al 2022, tot i que la seva cancellera és favorable a l'energia atòmica.
Doncs nosaltres igual, hem d'establir una correlació de forces amb aquestes elits allunyades de la ciutadania, que ens imposen el perill nuclear i una política d'amagar el cap sota l'ala davant el major repte mediambiental del segle XXI. Indignem-nos, però ajuntem-nos, si som molts serem forts.

Vosaltres també, sigueu un «baula resistent»!
Des del maig de 2011 s'organitzen cadenes humanes els últims diumenges de cada mes arreu de la vall de Roine. A Montélimar, Burg Saint-Andèol, Avinyó, Die, Romans, Tournaisià, Aubepina, Valença, Lió, Grenyal, Saint-Trienni … i cada vegada centenars de persones de tots els indrets han fet pinya, amb bon humor i amb un ambient familiar, amb la ferma intenció de fer canviar les coses.
Vosaltres també, ajunta't a la gran cadena humana
entre Avinyó i Lió el diumenge 11 de març de 2012 a partir de les 13:30h.

Cada persona suma, comptem amb tu!
http://chainehumaine.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada