dimarts, 17 de gener del 2012

Les centrals nuclears originen leucèmia infantil. Els nostres infants ens acusen!

El Diari Internacional d'estudi del Càncer acaba de publicar en aquest número del mes de gener un estudi científic que estableix una correlació molt clara entre la freqüència de leucèmies infantils agudes i la proximitat de les centrals nuclears.

Aquest estudi epidemiològic rigorós, realitzat per un equip de l'INSERM (Institut nacional francès de la salut i la recerca mèdica), de l'IRSN (Institut de radioprotecció i de seguretat nuclear), i pel Registre Nacional de malalties hematològiques d'infants de Villejuif, demostra que a les poblacions properes a una central nuclear la freqüència d'aparició de leucèmies infantils és el doble que a la resta d'indrets del país - l'augment arriba fins a 2,2 en nens i nenes menors de 5 anys.

Es confirma així l'estudi realitzat pel Registre de Càncers de la universitat alemanya de Maguncia l'any 2008, que va arribar a la mateixa conclusió. La recerca de l'INSERM, titulada Géocap, inclou els 2.753 casos diagnosticats a tot França entre el 2002 i 2007 a partir de direccions geocodificades i situades al voltant de les 19 centrals nuclears de l'Estat francès.

Durant els darrers anys, la “Réseau Sortir du Nucleaire” ha vist com l'IRSN desmentia tots els estudis epidemiològics que mostraven un impacte de les instal·lacions nuclears sobre la salut: desmentiment de l'Estudi de JF Viel que mostra un excés de leucèmies i càncers infantils al voltant de la Hague, desmentiment de l'estudi que demostra excessos de leucèmies infantils al voltant de les centrals nuclears alemanyes. Per tant, la “Réseau Sortir du Nucleaire” felicita aquest cop, ja que no és habitual, a l'IRSN per la seva participació en aquest estudi epidemiològic.

Tenim la prova doncs que fins i tot en situació no accidental la tecnologia nuclear no pertany ni de bon tros a un món civilitzat.

Font:
http://groupes.sortirdunucleaire.org/Centrales-nucleaires-et-leucemies
http://www.publico.es/416535/leucemia-infantil-mayor-cerca-plantas-nucleares-francia-estudio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada