dissabte, 11 de febrer del 2012

No hi ha consens social pel cementiri nuclear de Villar de Cañas

A Villar de Cañas, el 12 de febrer es posarà de manifest la falta de consens social per a la construcció d'un cementiri nuclear

La Plataforma contra el Cementiri Nuclear a Conca i La Coordinadora Estatal Anti Nuclear (CEAN) convoquen conjuntament la concentració del 12 de febrer a les 12:00 a la Plaça de l'Ajuntament de Villar de Cañas, contra la construcció del cementiri nuclear.

A la roda de premsa celebrada aquest matí a Conca pels representants de la Plataforma contra el Cementiri Nuclear a Conca, i la Coordinadora Estatal Anti Nuclear, es va presentar la concentració que es desenvoluparà aquest diumenge 12 de febrer al poble de Villar de Cañas, contra la construcció del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears (MTC) en aquesta localitat, demostrant un cop més l'absoluta falta de consens social que existeix per a la construcció d'aquesta instal·lació.

Els convocants, que integren a gairebé un centenar d'organitzacions de la regió i l'estat, convoquen la concentració sota el lema "No al Cementiri Nuclear. Ni al teu poble ni en el meu ".

Tant la CEAN com la Plataforma rebutgen la implantació del MTC. El primer pas ha de ser no generar més residus nuclears. Per això tant la CEAN com la Plataforma reclamen la definició d'un calendari de tancament de les centrals nuclears, que limiti tant com sigui possible la generació d'aquests residus. A partir d'aquest moment, i un cop conegut el volum de residus, s'ha d'obrir el debat sobre quina és la millor alternativa des del punt de vista de la seguretat, però també des del punt de vista econòmic, social i ambiental. Aquest debat ha de ser públic, transparent, i mantenir el temps necessari que requereix una decisió d'aquest calibre. La decisió d'implantar el ATC a Villar de Cañas ha estat, per als convocants, al·legal, precipitada, opaca, antidemocràtica i a més no s'ha vinculat al tancament de les centrals nuclears.

Durant les dues hores que té prevista la concentració, es realitzaran activitats lúdiques (batucada, música en directe ...) i s'oferiran diferents testimonis de veïns de la comarca, finalitzant amb la lectura d'un manifest de la Plataforma. Totes aquelles persones que no puguin acudir i vulguin expressar el seu rebuig a la construcció d'ATC, podran sumar-se a una ciberacció posada en marxa a aquesta finalitat

Després de la concentració, gran part dels assistents acudiran a la llacuna de la Fita, acompanyats per ornitòlegs, per comprovar in situ els valors naturals d'aquesta llacuna i de tot l'entorn de Villar de Cañas, un recurs un exemple dels recursos amb què compta la regió per generar un desenvolupament econòmic sostenible.

Així mateix, la CEAN realitzarà a Villares del Saz la reunió ordinària en què, entre altres coses, decidirà les mobilitzacions a realitzar de cara al 11 de març, primer aniversari de l'accident nuclear de Fukushima.

+ info: http://www.greenpeace.org/espana/es/Trabajamos-en/Fin-de-la-era-nuclear/Concentracion-contra-el-cementerio-nuclear/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada