dilluns, 3 d’octubre del 2011

L'accident nuclear de la Marcola va ser 500 cops més greu del que va anunciar inicialment EDF

L'Autoritat de Seguretat Nuclear (ASN) ha informat que els nivells de radiació durant l'accident nuclear d'aquest 12 de setembre a la incineradora nuclear CENTRACO a Marcola (Occitània), van ser 500 vegades superiors al que l'empresa va anunciar. Es van emetre no menys de 30.000 kBq i no tan sols 63kBq com va assegurar inicialment la filial d'EDF SOCODEI.

El complex nuclear de Marcola és una zona d'alta concentració d'instal·lacions nuclears, entre elles la fàbrica de combustible MOX a partir de plutoni i diverses instal·lacions d'investigació militar.

L'accident finalment s'ha classificat com a nivell 1 de l'escala INES. Una vegada més les mentides i la no informació de la indústria nuclear s'imposa quan es succeeixen accidents a les seves plantes. Aquesta retenció de la informació en els primers moments de l'accident torna a ser un despropòsit envers la protecció de la salut dels treballadors i de la població propera.

Pel que fa al terreny polític, fins i tot el ministre de l'interior francès, Claude Guéant, va declarar que no hi havia hagut fuites radioactives. Més mentides per tal de no veure danyada la imatge ni la falsa il·lusió d'una indústria nuclear segura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada