divendres, 21 d’octubre del 2011

Agraïment de la Campanya per la NO renovació d'Ascó

Amic o amiga, amics o amigues, tant s'hi fa.

Des del grup de persones i entitats que mantenim viu Tanquem Les Nuclears, com un espai que treballa per a la fi del malson nuclear, i per un model energètic sostenible i respectuós amb les persones i el medi ambient, volem fer-vos arribar un seguit de reflexions.

Davant tot, agrair el suport que heu donat a la demanda de que no es renovés el permís de la central nuclear d'Ascó, a les 508 entitats, i a les més de 3700 persones, que us heu pronunciat. A les persones i entitats que us heu manifestat des de Catalunya felicitar-vos pel valor cívic que heu mostrat, encara que sigui d'una forma tan senzilla com signar una declaració. A les que ho heu fet des de diferents punts d'Espanya, hem d'afegir a la felicitació el reconeixement de la vostra lúcida visió de que el problema nuclear va més enllà de delimitacions polítiques i barreres geogràfiques, afectant-nos com a éssers vius, i també agraïr-vos la vostra solidaritat amb Catalunya, com territori a on funcionen tres exemples
 d'aquesta bogeria tecnològica.


Com ja sabeu el govern espanyol,
 amb el silenci còmplice de la majoria de la classe política de Catalunya, va avançar-se al propi calendari de renovació, donant el permís abans del termini. Tant uns com altres han regalat a les empreses nuclears el que més necessiten en aquests moments: silenci i discreció. El mateix silenci, discreció i mentides amb que tracten la catàstrofe de Fukushima, que està lluny d'haver finalitzat.

El que ha passat amb Ascó és una mostra més de que tancar les nuclears serà una feina marcada per la perseverança i la participació de la societat: les empreses que treuen beneficis de les nuclears a costa de la salut de tothom no mouran un dit, i la majoria de la classe política mantindrà la seva actitud submisa 
envers aquestes empreses. Serem, nosaltres, la ciutadania donant prioritat al que tenim en comú, qui haurà d'exigir el tancament de les centrals nuclears, seguint el camí que segueixen Alemanya, Itàlia, Aústria i altres països. 

Caldrà, doncs, demanar-vos el vostre suport actiu en futures ocasions, especialment quan realitzem activitats socials d'àmplia participació adreçada al poder polític. Les persones que, voluntàriament i sense retribució, mantenim Tanquem Les Nuclears no ens rendirem, i esperem, i desitgem, que ens trobarem junts en les accions que caldrà emprendre, sempre dins d'un activisme social no-violent.

Mentrestant, i més enllà d'un suport puntual, us presentem algunes idees per mantenir-nos en contacte, o per desenvolupar un paper més continuat, si aquesta és la vostra intenció; idees dins de la política de transparència informativa que sempre hem practicat des de TLN.


Si voleu mantenir-vos informats dels temes relacionats amb l'energia nuclear i els canvis del model energètic us animem a donar-vos d'alta en la llista d'informació de Tanquem Les Nuclears a l'adreça webhttp://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/tanquemlesnuclears, lògicament també podeu donar-vos de baixa al vostre criteri.

Si voleu assumir un compromís més actiu en el treball contra les nuclears us suggerim que entreu a
http://www.tanquemlesnuclears.org/nosaltres/voluntariat.html i mireu si un interessen les opcions que allà s'expliquen.

En tot cas us animem a “desendollar” el vostre consum elèctric de les centrals nuclears, i d'altres energies brutes, donant-vos d'alta en una empresa distribuïdora d'electricitat d'origen renovable.

Finalment, gràcies un cop més a totes i a tots per la vostra paciència, la vostra educació i el vostre civisme al participar en la campanya, i pel vostre compromís contra l'energia nuclear. Us animem a seguir endavant per a, entre tots, aconseguir el tancament definitiu de les centrals nuclears. Estarem en contacte.

Catalunya a 2 d'octubre de 2011.

http://www.tanquemlesnuclears.org/

1 comentari:

  1. Benvolgudes:

    Des del grup municipal d'ICV-EUiA a Girona va ser una satisfacció veure com els nostres vots i els de la CUP van fer possible que Girona aprovés la moció demanant el tancament d'Ascó.

    Us animem a que de cara a les properes eleccions generals del 20 de novembre informewu sobre quin és el posicionament dels diferents partits polítics respecte de l'energia nuclear. La lluita és al carrer però també a les institucons, i una presència política antinuclear a Madrid i a Europa pot fer possible un major impuls respecte del tancament definitiu de les nuclears.

    Una abraçada i moltes gràcies per la vostra tasca :)

    ResponElimina