dissabte, 1 d’octubre del 2011

El llibre: Avui actius... o demà radioactius aconsegueix el finançament participatiu

Aquest dijous 29 de setembre a la tarda es va du a terme al Centre de cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la presentació del llibre Avui actius... o demà radioactius de Pol·len edicions.

Crònica: >>>http://www.eltinter.com/noticies/avui-actius-o-dema-radioactius

Aquest llibre ha comptat amb el suport de 112 persones i institucions que han aportat 8.070 euros, que equival a la impressió de 679 exemplars amb la seva edició mitjançant el crowdfunding, un sistema de mecenatge participatiu.



Per l'editor Àngel Panyella "Aquesta opció obre les portes a identificar a la persona lectora interessada abans d’imprimir el llibre, donar-ne publicitat i ajustar la tirada a la demanda". Pol·len edicions és la editorial de El Tinter, una empresa de comunicació i edició especialitzada en ecoedició. És a dir, en reduir l’impacte ambiental de l’edició de llibres i publicacions. Com a novetat, a més de la motxilla ecològica, el llibre inclou l’impacte radioactiu mesurat pels micrograms de residus radioactius generats per exemplar. És la primera vegada al món que s’inclou aquesta dada en un producte.

El llibre té 136 pàgines, moltes d’elles amb infografies. El seu autor, Jordi Bigues i el dissenyador Manuel Reyes han volgut fer veure tot el que sovint amaguen les xifres. "És el mai no vist", afirma l’autor del llibre, el periodista Jordi Bigues. "Volíem que tant el contingut com la pròpia realització del llibre fos d’una alta qualitat ambiental i d’innovació. Per això el presentarem a la festa del grafisme del proper dissabte a Portbou."

La presentació fou un espectacle audiovisual que comptà amb la presència i el suport de diferents experts, científics i professionals. Junt a les projeccions de l’artista japonès Isao Hashimoto comptà amb la participació del trobador Ton Dalmau que va estrenar una cançó antinuclear del cantant nord americà Pete Seeger per cloure l’acte.


El llibre ja es pot aconseguir en algunes llibreries i en el mateix web de l'editorial Pol·len: http://www.pol-len.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada