divendres, 26 d’agost del 2011

Carta al lector al diari El Punt Avui+

Aquest mes d'octubre la central nuclear d'Ascó esgota el seu permís de funcionament. Han estat 28 anys de contribució en el malson nuclear que pateix el nostre país des de la dècada dels seixanta, quan en plena època franquista es van iniciar els preparatius de Vandellòs I. Ascó de moment no ha patit cap accident greu com el que va obligar a tancar Vandellòs I l'any 1989, però sí que ha patit un degoteig d'incidents, avaries i negligències continuades. Aquesta central acumula gairebé un centenar de problemes de funcionament en els darrers quatre anys, els més greus han estat: una fuita d'aigua radioactiva del circuit primari de refrigeració l'any 2006, una fuita de partícules radioactives ocultada durant quatre mesos l'any 2007 o l'abocament de 25.000 litres d'aigua radioactiva a la claveguera aquest mateix mes de març.
La nuclear d'Ascó, a més a més d'estar envellida i no seguir polítiques de seguretat adequades, presenta diversos perills geològics i sísmics, com ara trobar-se sobre terrenys inundables, està situada aigües avall dels pantans de Flix i Mequinensa, està construïda sobre terrenys argilosos inestables, o bé trobar-se a prop de la falla tectònica del Camp.
Després de viure catàstrofes com la d'Hiroshima i Nagasaki, Harrisburg, Txernòbil i ara Fukushima, no hauria de costar el més mínim abandonar aquesta tecnologia. Us podeu afegir a la recollida d'adhesions personals i d'entitats de la campanya per la NO renovació de la nuclear d'Ascó al web de la Coordinadora Tanquem les Nuclears: www.tanquemlesnuclears.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada