dilluns, 30 de setembre del 2013

Crònica dels actes antinuclears de Reus

La concentració antinuclear del dimecres 25 de setembre passat davant del Teatre Fortuny de Reus va aplegar un centenar de persones. La protesta va coincidir amb la “benvinguda oficial” dels participants de la 39a trobada anual de la Sucietat Nuclear Española (SNE). Durant la mateixa tarda es va desplegar una gran pancarta amb el clàssic logo antinuclear “Nuclear? No, gracies” des de la seu d'Òmnium Baix Camp, situada a la plaça Prim on es troba aquest teatre de la ciutat. Els participants d'aquest esdeveniment nuclear han estat xiulats i escridassats al entrar a l'edifici.

Les activitats antinuclears organitzades durant els dies 21 i 25 de setembre, arran de la trobada del sector nuclear espanyol a Reus, ha reactivat de nou la lluita antinuclear per reclamar el tancament urgent i definitiu de les centrals nuclears. D'aquesta manera, les entitats ecologistes i moviments socials organitzadors dels actes, han deixat clar que la Suciedad Nuclear Española no era benvinguda ni a Catalunya ni a Reus. Tampoc ho serà l'any vinent a València, ja que volem uns Països Catalans i un món totalment desnuclearitzat.

Així mateix, el dissabte 21 de setembre al Centre de Lectura de Reus es va organitzar una conferència titulada "Després de Fukushima. Jornada d’alternatives i pel tancament de les nuclears", amb la participació d'unes 50 persones i amb diversos ponents antinuclears i per un nou model energètic. A la rambla de Girona, també el dissabte, es va realitzar una petita performance per denunciar les fuites radioactives de les centrals i les catàstrofes nuclears que es repeteixen una vegada cada deu anys de mitjana arreu del planeta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada