dissabte, 25 d’agost del 2012

Marxa contra Garoña 2012

La XXXIII edició de la "Marxa contra Garoña" enguany es realitzarà el proper diumenge 9 de setembre. Com cada any sortirà de la població de Barcina del Barco a les 12:00 del migdia i creuarà l'Ebre per acostar-se fins a les portes de la central nuclear més envellida de l'Estat espanyol. La reivindicació clara i urgent és el tancament immediat i definitiu d'aquesta central.

Garoña ha sobrepassat de forma totalment negligent la seva vida útil de 25 anys, va ser la segona central nuclear que va inaugurar el dictador Franco ara fa 41 anys. Sembla impossible que malgrat les catàstrofes de Txernòbil i Fukushima encara continuï en marxa obviant tot el patiment que acompanyarà per sempre l'energia nuclear.

Aquest any la marxa estarà emmarcada per la recent descoberta d'esquerdes a la tapa del reactor de la central de Doel 3 (Bèlgica), del mateix fabricant que les centrals de Garoña i Cofrents. El Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) ha estat dels últims organismes en pronunciar-se al respecte i sense anunciar el que tothom espera, el tancament immediat d'aquestes dues nuclears que es troben farcides d'esquerdes.

Un any més, la mobilització també es situa enmig de l'estira i arronsa del seu calendari de tancament, actualment previst pel juliol de 2013 però qüestionat de nou pel Partit Popular.

La marxa s'organitza des de la Coordinadora Contra Garoña que agrupa tant organitzacions ecologistes com socials.


+ info: http://www.ecologistasenaccion.org/article23475.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada