dimecres, 21 de desembre del 2011

Crònica de la Jornada Antinuclear d'Hivern

La Jornada de debat i Formació d'Hivern de Tanquem les Nuclears marca un nou avenç en el camí cap al tancament de les centrals nuclears.

Amb la participació de 82 persones el dissabte, 17 de desembre, s'ha desenvolupat la Jornada de Debat i Formació per una Catalunya sense nuclears al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, de Barcelona.

Al llarg del matí s’han organitzat tallers de debat i formació sobre el lobby nuclear a Catalunya, el paper a jugar per les institucions i forces polítiques a Catalunya, els diferents aspectes relacionats amb la problemàtica dels residus, els impactes de les radiacions sobre la salut, les vinculacions entre la indústria nuclear i la infraestructura militar, i les noves formes d'activisme en xarxa. El nivell de les aportacions i la concreció en les conclusions s'han valorat, a la posta en comú de la sessió de la tarda, com un punt de partida nou per avançar en el tancament de les tres centrals nuclears en funcionament a Catalunya, i per assolir un futur sense energia nuclear.
La Jornada també ha donat l'oportunitat d’intercanviar opinions sobre la mobilització antinuclear amb persones de diferents àmbits de reflexió sobre el canvi social , així s'ha pogut debatre amb Esther Vivas, activista del moviment alterglobalització, Joan Subirats, professor universitari en temes de polítiques públiques i Xavier Cugat, activista en el camp de les energies renovables.

Amb l’actuació del trobador Toni Dalmau, que acompanyat del seu banjo ha cantat cançons antinuclears, ha finalitzat aquesta jornada de debat i formació per un futur sense nuclears.

Imatges i informació complementària a: http://www.tanquemlesnuclears.org/

Noticies relacionades:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/tanquem-les-nuclears-organitza-quan-fa-9-mesos-laccident-fukushima-una-jornada-debat-barcelo
http://www.ecodiari.cat/noticia/7427/jornada/antinuclear/avanca/tancament/centrals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada