dilluns, 5 de desembre del 2011

Al País Valencià i a Catalunya el treball d'oposició a l'energia nuclear s'organitza cap al futur


Quan estan a punt de complir-se nou mesos des de que va començar la catàstrofe, a Fukushima, els reactors continuen abocant substàncies radioactives, però la informació sobre el que veritablement està passant ha desaparegut pràcticament dels mitjans de comunicació. Tan sols de tant en tant ens arriben apunts que indiquen que la situació no està controlada i que les seqüeles sanitàries sobre la població són nombroses i preocupants.

D'altra banda, la decisió dels governs d’Alemanya, Suïssa i Bèlgica de tancar de manera definitiva i urgent les seves centrals nuclears, ha estat el resultat de la mobilització social a la que s'han enfrontat. Una mobilització que es fruit del desacord amb la tecnologia nuclear, com el que ha manifestat la darrera enquesta del CIS, a on una gran majoria de l'opinió pública es manifesta en contra d'aquesta tecnologia.

A Catalunya, la campanya demanant la no renovació del permís d’Ascó ha permès recollir un suport social important a una demanda concreta. A València la central nuclear de Cofrents va anotar un altre expedient de sanció per no complir el pla d'Emergència Interior i acaba de sofrir un accident on s´ha produït contaminació radioactiva.

Per avançar en el camí que ja han recorregut diversos països europeus i traduir el descontent social en mobilització activa, les coordinadores Tanquem Les Nuclears de Catalunya, i Tanquem Cofrents de València realitzaran jornades de reflexió i formació per avançar en la tasca de donar informació objectiva a la societat i avançar en el moviment de resposta social als perills nuclears.

A Catalunya es farà sota el nom “Jornada Antinuclear d'Hivern. Debat i Formació per una Catalunya sense nuclears”. A València s'anomenarà "Jornada de formació antinuclear".

En sessions, tallers, conferències i debats en un espai de trobada horitzontal, s'aplegaran les persones que porten anys treballant pel fi de l’energia nuclear amb les que han descobert més recentment els perills i l’amenaça que aquesta tecnologia representa.

Per un futur lliure de nuclears i basat en l'estalvi, l'eficiència i la generació amb tecnologies 100% renovables.

Per a més detalls podeu consultar
INFORMACIÓ DE VALÈNCIA
INFORMACIÓ DE CATALUNYA.

Més informació:
Tanquem Cofrents
Jose Juan Sanchis Serrano 607954181

Tanquem Les Nuclears
Toni Clemente: 629820492
Jennifer Coronado: 675152148

Catalunya i València, 5 de desembre del 2011 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada