divendres, 26 d’agost de 2011

Avui actius... o demà radioactius!

Aquest 18 d'agost va començar el plaç de 40 dies per aconseguir finançament col·lectiu per a poder editar el llibre "Avui actius... o demà radioactius" mitjançant Verkami.com. Us animem a participar-hi. El projecte està impulsat per Pol·len edicions.

+info:

1 comentari:

 1. El dijous 29 de setembre, a les 18:30 hores tindrà lloc al Centre de cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la presentació del llibre Avui actius... o demà radioactius de Pol·len edicions.

  Aquest llibre ha comptat amb el suport de 112 persones i institucions que han aportat 8.070 euros, que equival a la impressió de 679 exemplars amb la seva edició mitjançant el crowdfunding, un sistema de mecenatge participatiu.

  Per l’editor Àngel Panyella «aquesta opció obre les portes a identificar a la persona lectora interessada abans d’imprimir el llibre, donar-ne publicitat i ajustar la tirada a la demanda». Pol·len edicions és la editorial de El Tinter, una empresa de comunicació i edició especialitzada en ecoedició. És a dir, en reduir l’impacte ambiental de l’edició de llibres i publicacions. Com a novetat, a més de la motxilla ecològica, el llibre inclou l’impacte radioactiu mesurat pels micrograms de residus radioactius generats per exemplar. És la primera vegada al món que s’inclou aquesta dada en un producte.

  El llibre té 136 pàgines, moltes d’elles amb infografies. El seu autor, Jordi Bigues i el dissenyador Manuel Reyes han volgut fer veure tot el que sovint amaguen les xifres. «És el mai no vist», afirma l’autor del llibre, el periodista Jordi Bigues. «Volíem que tant el contingut com la pròpia realització del llibre fos d’una alta qualitat ambiental i d’innovació. Per això el presentarem a la festa del grafisme del proper dissabte a Portbou.»

  La presentació és un espectacle audiovisual que compta amb la presència i el suport de diferents experts, científics i professionals. Junt a les projeccions de l’artista japonès Isao Hashimoto comptarà amb la participació del trobador Ton Dalmau que estrenarà una cançó antinuclear del cantant nord americà Pete Seeger per cloure l’acte. L’entrada és gratuïta.

  ResponElimina