dijous, 6 de març del 2014

Tres anys de la catàstrofe nuclear de Fukushima


El proper 11 de març farà tres anys de la catàstrofe nuclear de Fukushima. La destrucció dels reactors de la central nuclear de Fukushima Dai-chi va provocar l’escapament de grans quantitats de radioactivitat a l’atmosfera, a l'oceà i als seus voltants. Tres anys després la central encara continua emetent contaminació al medi ambient i deixarà seqüeles que marcaran per sempre més la vida del Japó.

La desgràcia dels accidents nuclears greus es va repetint al llarg de la història, Three Mile Island, Txernòbil, Fukushima, ...i es demostra que l'energia nuclear mai no podrà ser segura. No hi ha forma d'evitar i repetir la catàstrofe i no existeix cap solució pels seus residus radioactius per desenes de milers d'anys.

Aquest dimarts 11 de març el Grup antinuclear de les comarques gironines organitzem un passi del documental "L'esperit de Schönau" i un debat sobre l'energia nuclear i l'actual política energètica. L'activitat començarà a les 19:00h. al centre cívic de Sant Narcís de Girona.


"L'esperit de Schönau"
"L'esperit de Schönau", és un documental sobre els fets esdevinguts durant l'última dècada del segle passat en un municipi de Baviera, on arran de l'accident a la central nuclear de Txernòbil, es va organitzar un moviment cívic ciutadà per posar fi al subministrament d'energia d'origen nuclear al municipi. Finalment va desencadenar la construcció d'un nou model energètic basat en la participació ciutadana i les energies renovables". 

El documental ha estat subtitulat al català pel Grup local de Som Energia del Baix Montseny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada