dissabte, 7 de desembre del 2013

Red Eléctrica Española prepara les expropiacions de la MAT

Red Eléctrica Española (REE) ha escollit els dies 10, 11 i 12 de desembre per intentar que se signin les expropiacions forçoses de les finques de les afectades per la línia de Molt Alta Tensió Sentmenat-Bescanó-Baixàs que no han acceptat les indemnitzacions. REE, amb el suport dels governs català i espanyol, s'empara en la llei franquista d'expropiació forçosa de l'any 1954, que permet expropiar un bé particular basant-se en l'interès públic.

La Plataforma No a la MAT ja ha anunciat que es concentrarà davant la porta dels ajuntaments on REE té previst presentar-se per executar les expropiacions. Així doncs, la setmana vinent es viurà un nou episodi de la lluita contra la MAT, després de molts anys de lluita contra aquest projecte d'interconnexió elèctrica transfronterera i amb algunes torres ja construïdes. En aquest tram de l'autopista elèctrica el projecte ha topat amb 43 propietàries que no han cedit a la pressió de Red Eléctrica Española.

Amb el lema “No firmarem la nostra sentència de mort” la Plataforma No a la MAT ha convocat diverses concentracions davant dels ajuntaments afectats. Les convocatòries programades són el dimarts 10 de desembre a les 11:30 a Sant Gregori, el dimecres 11 de desembre a les 16:00 a Sant Julià de Ramis i el dijous 12 de desembre a les 8:30 a Cervià de Ter. La Plataforma fa una crida a participar a les concentracions: “Necessitem el màxim suport per fer visible el rebuig social a aquest projecte que destrueix el territori, ens malmet la salut i ens sotmet a la dependència energètica”.

En aquest vídeo penjat a la xarxa també es recullen les convocatòries de les concentracions previstes:


També us recomanem aquest article publicat a l'Ariet.cat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada