divendres, 18 d’octubre del 2013

23/10/2013 Aturem la pobresa energètica

Aquest dimecres 23 d'octubre la Xarxa per la Sobirania Energètica realitza la seva primera Acció i consisteix en una concentrar-se davant dels Ajuntaments per denunciar la situació de pobresa energètica que es veuen abocades moltes persones. A Girona es convoca a dos quarts de 8 del vespre a la Plaça del Vi. 

A Europa es calcula que entre 50 i 150 milions de persones pateixen pobresa energètica. A Catalunya gairebé el 13% de la població declara que no pot mantenir l’habitatge a una temperatura adequada, fet que té conseqüències sobre la salut de les persones, les relacions familiars, i el rendiment acadèmic, entre d’altres. 

La pujada continuada de la factura elèctrica, només l'electricitat s'ha encarit un 80% en els darrers deu anys, i la creixent situació d'atur i precarietat laboral fa que cada vegada més gent no pugui fer front a la despesa energètica de la llar. Hem arribat a una situació totalment insostenible, mentre els governs resten submisos als interessos de l'oligopoli empresarial (Endesa, Gas Natural-Fenosa, Iberdrola, EON, HC Energía, Repsol, BP i CEPSA) la dependència energètica vers els combustibles fòssils i l'Urani no para d'augmentar.

Des del grup antinuclear de les comarques gironines entenem l'energia com un bé bàsic i un dret universal inalienable per això animem a tothom a continuar donant passos cap a la Sobirania Energètica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada