dimarts, 28 de maig del 2013

Demanem al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que informi seriosament sobre Ascó II

Ascó 2: un altre cop les vàlvules i els generadors de vapor.

La informació distribuïda pel CSN a la seva nota de premsa, que ha estat reproduïda per alguns mitjans de comunicació segueix la pauta habitual de les “informacions” d'aquest organisme, és a dir: no informa de res.

Ascó 2, que va finalitzar fa poc la seva recàrrega de combustible, va tenir una fallida als generadors de vapor “estando la planta al 100% de potencia nuclear”, en que està implicat el “cierre de una de las válvulas de aislamiento de agua de alimentación principal a ese generador de vapor” no és una avaria que es pugui despatxar amb la frase tòpica: “El suceso, que no ha tenido impacto en los trabajadores, el público ni en el medio ambiente”, i la corresponent nota, d'aquí a un temps, informant de que Ascó2 es torna a connectar a la xarxa, com si no hagués passat res.
L'any passat Ascó 2 va tenir dues avaries causades per vàlvules dels generadors de vapor, una el 18/01/2012, que corresponia exactament al mateix tipus de la que s'ha produït aquesta nit: el tancament d'una vàlvula d'aportació d'aigua als generadors de vapor; l'altra el 23/04/2012 va ser classificada com un incompliment de les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF) en les vàlvules d'aïllament dels generadors de vapor. Evidentment, no es va donar informació de quina part concreta de les ETF s'havia incomplit, ni si aquest incompliment implicava cap tipus de sanció.

L'edifici de contenció és la segona estructura d'Ascó2 més afectada per problemes i avaries en el període 2005 – 2012, amb un total del 22.

TLN-100%EER considera que la manca d'informació del CSN sobre els problemes i avaries de les centrals nuclears, és una irresponsabilitat, una burla a la societat, i constitueix un incompliment de la normativa que marca el funcionament del propi CSN.

TLN-100%EER també demana al conjunt de la classe política de Catalunya que surti del seu ensimismament i s'ocupi dels problemes reals que afecten a la societat de Catalunya, entre els quals, la manca de seguretat de les nuclears ocupa un lloc important.

Catalunya, a 27 de maig del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada